assignment #5

Vårt assignment nummer 5 löd: Ta dig till en okänd plats, appropriera den, var där en ganska lång stund, försvara den, dokumentera.
 Jag tog mig till rymden med hjälp av en pastellgrön örn. Jag gillar ju fåglar och jag kan inte flyga själv så det fick bli en örn. I rymden finns små elefanter. De är verkligen små, ungefär i samma storlek som en katt. Det gillar jag, för då kan man gosa med dom. I rymden sitter katten Sophus (uttalas såfus) och morfar iklädd manchesterkavaj och dricker kaffe. Sophus blev 20 år innan han dog. Han var inte min katt, men jag växte upp med honom. Morfar blev bara 39, så jag har aldrig träffat honom. Jag valde att åka till rymden och träffa morfar och Sophus, för det kan man göra i fantasin om man vill.
Min mamma skrev en berättelse om rymden en gång;
"Det är här de är, de döda papporna. Här bland stjärnor och planeter, eller i en annan galax.  Döden är döden och den kan man inte ändra på. Man kan önska och man kan drömma men det hjälper inte. Döden är säker."
 
 Bakgrunden, rymden alltså, har jag målat med akvarell, stjärnorna med akryl, de små figurerna har jag målat med med ProMarkers och klippt ut, och morfars huvud är ett foto som hänger på väggen hemma hos mig. Jag valde att ha morfar som ett foto, för verkligare än så blir han tyvärr inte för mig, så det är tur att jag kan åka till rymden när jag vill och träffa honom.
Åsa:

Åh, vad fint Maja! Får jag låna din örn och hälsa på pappa?

Svar: Tack fina moster. Ja Åsa, du får låna min örn när du vill!
Maja Lindgren

C:

Den här är fantastisk! Du är så duktig, min vän.

Svar: Tack du fina!
Maja Lindgren

Mormor:

Fint Maja! Jag är ledsen att du inte fick träffa din morfar.

Svar: <3
Maja Lindgren

Maja:

älskar sånna himlar, du målar så fint!

Kommentera inlägget här: